Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Δραστηριότητες εβδομάδας 18/5-24/5/2020

Αγαπητοί γονείς καλή σας εβδομάδα! 
Την τρέχουσα εβδομάδα θα σας προτείνουμε δραστηριότητες σχετικά με το "Διάστημα". Πρόκειται για μία θεματική ενότητα που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο ολοήμερο τμήμα, αλλά λόγω μίας μακράς περιόδου ιώσεων που κράτησε πολλά παιδιά σπίτι και στη συνέχεια λόγω της πανδημίας δεν την ολοκληρώσαμε. Παρόλα αυτά τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό. Σας παραθέτουμε το υλικό ούτως ώστε να το δουλέψετε σπίτι! 




1. Αφού παρακολουθήσετε τα εκπαιδευτικά βίντεο, ρωτήστε το παιδί σας τί το εντυπωσίασε, μιλήστε για το ηλιακό σύστημα και ψάξτε σχετικές εικόνες/πληροφορίες από το διαδίκτυο ή από βιβλία που έχετε.






2. Πείραμα : Αφού συζητήσετε για το ηλιακό σύστημα, πάρτε ένα πορτοκάλι και μία υδρόγειο σφαίρα και δείξτε την κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο (πορτοκάλι) και την ταυτόχρονη περιστροφή γύρω από τον άξονά της.



3. Αφού διαβάσετε τις πληροφορίες του κάθε πλανήτη, ζητήστε από το παιδί σας να τον ζωγραφίσει όπως τον φαντάζεται και να γράψει το όνομά του.

















4. Τραγούδι : Μια γιορτή στη γειτονιά του ήλιου





5. Δείτε την εικόνα του Νιλ Άρμστρονγκ , του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στην σελήνη (αν θέλετε παρακολουθήστε και το βίντεο). Στη συνέχεια ας ζωγραφίσει πώς φαντάζεται τη στιγμή αυτή της ανθρωπότητας! 




Δείγμα από τον Κωνσταντίνο Μουστάκα





6. Εικαστικά : 

1.Κατασκευή-Πύραυλος (Υλικά : ρολό κουζίνας και χαρτόνια)




ή

2.Κατασκευή-Αστροναύτης σε πλανήτη (Κολλάει μία φωτογραφία του/της μέσα στο κράνος του αστροναύτη. Έπειτα κόβει την φιγούρα του αστροναύτη γύρω γύρω. Ζωγραφίζει έναν πλανήτη σε χαρτόνι και τον ονομάζει όπως θέλει. Κολλάει την φιγούρα του πάνω στον πλανήτη. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε σε αυτόν τον πλανήτη!)






7. Γλώσσα : Μαθαίνουμε την φωνούλα "Σ,σ", όπως "Σύμπαν' 


-Την κολλάμε με χαρτοταινία στο πάτωμα και κάνουμε κουτσό πάνω της!
-Ζωγραφίζουμε σε μία κόλλα χαρτί πράγματα που ξεκινάνε από "Σ,σ"
-Κάνουμε το παρακάτω φύλλο εργασίας :





8. Μαθηματικά : Ο αριθμός 6









9. Συμπληρωματικά μαθηματικών


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου