Κυριακή 12 Απριλίου 2020


ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

      Αγαπητοί μας γονείς και πολυαγαπημένα μας παιδιά! Ευχόμαστε να σας βρίσκουμε και αυτή την εβδομάδα ασφαλείς και δυνατούς! Μας έχετε λείψει! Αυτές θα ήταν οι τελευταίες μέρες στο σχολείο μας πριν από τις διακοπές του Πάσχα που θα περιμέναμε με ανυπομονησία! Για να βρεθούμε στα σπίτια μας, με την οικογένεια , τους συγγενείς και τους φίλους, για να βιώσουμε τα όμορφα έθιμα του τόπου μας, για να πάμε στην εκκλησία και να ανάψουμε την λαμπάδα μας! Τελικά όμως τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά. Δεν το βάζουμε όμως κάτω. Έχετε ο ένας τον άλλο στο σπίτι και εμείς σας έχουμε στην σκέψη μας πάντα! Και σίγουρα κάποια από τα μικρά, όμορφα πράγματα που θα κάναμε το Πάσχα , μπορούμε να τα κάνουμε και τώρα!
      Σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Να έχουμε υγεία, αγάπη και ηρεμία μέσα μας και όλα θα πάνε καλά!
      Για αυτή την εβδομάδα σας προτείνουμε μερικές ακόμα πασχαλινές δραστηριότητες, ώστε να μείνουμε στο εορταστικό κλίμα!



Θα θέλαμε να σας τονίσουμε δύο σημεία :

  • Στις φωτογραφίες που μας στέλνετε να μην φαίνονται καθόλου τα παιδάκια.
  • Τα mail που στέλνετε να είναι νέα mail με εισαγωγή της διεύθυνσης κάθε φορά εκ νέου. ΟΧΙ προώθηση ή απάντηση σε προηγούμενο mail.






ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 

(13/4-19/4)


1.     Δημιουργία αφίσας!
Εκτυπώστε με τα παιδιά εικόνες από το ίντερνετ με θέμα το Πάσχα (κουλουράκια, λαμπάδες, αρνί, ήθη και έθιμα κτλ). Δώστε τους να τις κόψουν και στη συνέχεια να τις κολλήσουν σε ένα μεγάλο χαρτόνι (Αν δεν έχετε μπορείτε να ενώσετε κόλλες Α4 με σελοτέιπ). Μπορούν να γράψουν τί κόλλησαν, μικρές λέξεις, πληροφορίες ή ευχές! Και φυσικά να ζωγραφίσουν ότι πασχαλινό θέλουν!
Περιμένουμε τις αφίσες σας παιδιά!



2.     Φτιάξατε πασχαλινά κουλουράκια ή ακόμα;!!!
Αν σκοπεύετε να φτιάξετε αυτή την εβδομάδα, δώστε ζυμάρι στα μικρά σας και παροτρύνετέ τα να πλάσουν τα γράμματα της λέξης «Πάσχα». Ψήστε τα και καλή απόλαυση!



3.     Αυγομαθήματικά!
Παίρνετε 10 κόκκινα αυγά και γράφετε σε κάθε ένα έναν αριθμό (Από το 1 έως το 10).
·        Μπερδεύετε τα αυγά και ζητάτε να βάλουν τα αυγά στη σειρά διαδοχικά.
·        Βάζετε τα αυγά στη σειρά και ζητάτε να κλείσουν τα μάτια. Αφαιρείτε ένα αυγό, ανοίγουν τα μάτια και βρίσκουν ποιο λείπει.
·        Ζητάτε να βάλουν τα αυγά στη σειρά ανάποδα
(από το 10 προς το 1)
Φυσικά δεν ξεχνάτε να παίξετε και εσείς!



4.     Ντεκουπάζ
Μια πολύ ωραία ιδέα είναι η κατασκευή πασχαλινών αυγών με τη μέθοδο «ντεκουπάζ»
Θα χρειαστείτε : αυγά, χαρτοταινία, εφημερίδα, κόλλα ατλακόλ και χαρτοπετσέτες με όμορφα σχέδια.
Σας παραθέτουμε εικόνες, οι οποίες θα σας κατευθύνουν στην διαδικασία! ( τις εικόνες τις πήραμε από τη σελίδα του fb, «Δημιουργώντας με τα παιδιά»)




1. Πρώτα σπάμε το αυγό προσεχτικά , ώστε να μην ραγίσει σε πολλά σημεία. Το πλένουμε.





2. Ενώνουμε και έπειτα καλύπτουμε τα δύο μέρη του αυγού με χαρτοταινία  που έχουμε κόψει σε μικρές λωρίδες.




3. Αραιώνουμε κόλλα ατλακόλ με λίγο νερό. Στη συνέχεια την απλώνουμε στο αυγό και το "ντύνουμε" με λωρίδες από εφημερίδα.





4. Αφού στεγνώσει τελείως το αυγό, το ξανακαλύπτουμε με ατλακόλ και κολλάμε πάω του κομμάτια από την χαρτοπετσέτα της αρεσκείας μας!






5. Έτοιμο!!!!








5.     Παραμύθι
Ακούστε το παραμύθι του Λουκά Παναγή, «Το ραγισμένο κόκκινο αυγό» και στη συνέχεια δώστε τους να κάνουν το φύλλο εργασίας. (Σας τα επισυνάπτουμε)

















Ø Σας επισυνάπτουμε επιπλέον κάποια φύλλα εργασίας μαθηματικών.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου